Hedef Koymak İçin Başarıyı Arzulamak Yeter mi?

Koyduğun-hedefe-ulaşmak-gayret-ister

  Bu sözü yazarken hangi psikolojiye sahiptim hatırlamıyorum ama sonuç olarak hedef koymak ve ona ulaşmaya çalışmak herkesin harcı değildir. Bir kere hedef koymak için sonuçlarına hazır olacaksın sonra gereğinden fazla efor sarf etmeyi göze alacaksın sonra da tutturamadığın da yılmayacaksın. Günümüzde gittikçe tembelleşen bizler için ilerisi için hedefler koymak ve bir şeyleri başarırken haz duymak önemsiz bir hal almaya başladı. Günü kurtarmak ve ezbere yaşamak daha kolay gelir oldu. Aslında hepimizin hayalleri ve arzuları vardır ama ne fiziksel manada ne de psikolojik olarak zora gelemiyoruz. Sanki gittikçe bencilleşiyoruz ve sorumluluklarımızdan sıyrılmak istiyoruz gibi geliyor bana.

  Herkes hayatın akışı içinde kendine ulaşabileceği hedefler koymalıdır. Böylece her zaman motive ve aktif kalabiliriz. Kısa, orta ve uzun vadede neler başarmak istediğini bilmeli ve başardıklarıyla gurur duyabilmelidir. Ömür dediğiniz gözü kapatıp açıncaya kadar geçiyor. Bu kısa ömürde daha kaliteli yaşamak ve çocuklarınıza gelecek bırakmak için hedeflerimize odaklanmalı ve kendimizi yaşarken mutlu etmeliyiz. Maddi veya manevi anlamda hedef koyarken sosyal hayatımızı ve insani ilişkilerimizi de eksik etmeyelim tabi ki. Arzuladıklarınıza ulaşmak için göstereceğiniz gayreti kendiniz ortaya çıkaracaksınız. Kendinizi yönlendirerek sınırlarınızı siz çizeceksiniz. Bir kere gayretli olmak için öncelikle kendimizi düzenli aralıklarla sıfırlayabilmemiz gerekir. Kimisi tatile çıkar dinlenir kimisi de balkonda çay içerken huzur bulur. Önemli olan o huzuru bulmak ve bir sonraki güne pozitif başlayabilmektir. Hiçbir şeyi problem etmeye çalışmayın daha çok nasıl çözerime odaklanın. Çünkü kafanızda ne kadar az soru olursa o kadar rahat bir gün geçiriyorsunuz. Bugün yaşadıklarınızı yarına yansıtmamaya özen gösterin ki günlerinizi cepten yemeyin.

  Hedef şirketler gibi biz insanlarında vazgeçilmezi olmalıdır. Her senemiz aynı şekilde geçerse kaybediyoruz demektir. Bir yılda kaç kitap okuyacağınızı, hangi filmleri izleyeceğinizi, nereleri görmek istediğinizi, araba almak için ne kadar birikim yapmanız gerektiğini planlamak sizi daha da güçlendirir. Yılın sonunda her anlamda karlı çıktığınızı gördüğünüzde boşuna nefes almadığınızı ve gerçekleşmesi gereken yeni hedefler koyduğunuzu göreceksiniz. Hiçbir şey yapamıyorsanız en azından kumbarada para biriktirin. Geleceğinden kaygılanmayan ve yeterince sabrı olmayan kişiler boş vermeyi severler. Siz elinizden geleni zorlayın ve hedefleriniz için maksimum gayreti gösterin. Hayat sadece çalışmak ve borç ödemek değildir. Sizin kendinize layık gördüğünüz kadardır. Pes etmek yerine direnmek ve imkansız demek yerine sonuna kadar istemek gerekir.

  Bu yazıyı kendimde uyguladığım ve uygulamaya çalıştığım hedefler olduğu için kaleme aldım. Tavsiye verirken aslında "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" şeklinde kendimi de dahil ediyorum. Hedef ve gayret konusunda kendimi bilinçlendirmeye ve hayatımı ona göre kurmaya çalışıyorum. Bazen aksaklıklar olsa da telafi etmeye bu mantıktan çıkmamaya çalışıyorum. Blog sayfasında bile kendinize hedef koymadığınızda yerinizde sayarsınız. Sabır ve emek vermeden hiçbir kalıcı başarı sağlanmıyor maalesef. Sizin başarı saydığınız ne varsa umarım zora girmeden yakalarsınız.

Hedef Koymak İçin Başarıyı Arzulamak Yeter mi? Hedef Koymak İçin Başarıyı Arzulamak Yeter mi? Reviewed by Unknown on 18:06 Rating: 5

4 yorum:

  1. Evet insanoğlu yaşayabilmek için bir hedef sahibi olmalı... Büyük ya da küçük önemli değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulaşılacak hedef olmadıktan sonra yaşanılan hayatında anlamı hafifliyor.

      Sil
  2. Güzel bir yazıydı emeğinize sağlık.
    İnsan sürekli gelişim içerisinde olmalı ve hedefler koyarak kendini ilerletmeli.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler yorumunla değer kattın.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.