Aldatmak Nedir? İnsan Neden Aldatır?

Aldatmak-için-bahane-üretme-saçmalığı 
  Aldatmak duygusal anlamda beklenilmeyen davranışta bulunmaktır. Kelime anlamı olarak da kısaca yanıltmaktır. Aldatmak denildiğinde sadece eşlerin birbirlerine olan bağlılıklarını zedelemesi olarak düşünmemeliyiz. İş hayatında veya arkadaş ortamında yanıldığımız anlar olmuştur. Beklemediğimiz bir hareket veya davranışla karşılaşarak hayal kırıklığına uğramışızdır. O an belki küçük bir şok geçirme ve nasıl olur sorusunu sormak ile meşgul olabiliriz ama aldatıldığımız düşüncesi bile can sıkıcı olabilir.

  Bu yazıda maksadım duygusal anlamda yapılan yanlıştır. Özellikle evli eşlerin birbirlerini kandırdıklarını zannetmesi ve midelerinin ne kadar geniş olduğu üzerinedir. Evlilik bir sözleşme ve her şartta birliktelik anlamına gelir. Evlenen iki tarafta bunun ne anlama geldiğini bilir. Belki sevgili döneminde her şey iyi giderken evlendiğinde beklenmeyen şaşkınlıklar olabilir. Eş tercihinizi yaparken iyi tanımak bu nedenle önemlidir. Hata payını ne kadar azaltırsanız evlendiğinizde yaşayacağınız pişmanlıklar o kadar görünmez olur. 

  Aldatmak belki de doğuştan getirdiğimiz bir özelliktir. Dünyanın en iyi erkeği veya kadını olsa da doyumsuzluk yaşayan ve çabuk sıkılan birisi her olasılıkta aldatacaktır. Aldatmak için çeşitli bahaneler üretecek ve gizliliği hoşuna gidecektir. Aldatan insan nasıl bir düşünce içindedir bilmiyoruz ama sevgiden mahrum kaldığı kesin gibi bence. Sevmeyi bilen ve sevgi besleyen insan ne olursa olsun bu tür yanlışlara düşmez. Yaptıklarının bir bedeli olduğunu ve bu bedelin karşı tarafın canını yakacağını bilir.

  Anlaşamamak herkesin başına gelebilir. Kendinizi düzeltmeye çalışırsanız veya karşı tarafa beğenmediğiniz yönünü söylerseniz çareyi başka yerlerde aramazsınız. Burada önemli olan sanırım diyalog eksikliği ve eşlerin birbiri için duvarları olmasıdır. Bazı sorunlar küçük görünse de etkisi büyük olur ve daha büyük sorunlara neden olabilir. Eşler arasında güven her daim olmalı ve çözüme kavuşturulamayan sorun varsa ayrılık yolu düşünülmelidir. Hem saygı için hem de sadakat için böyle bir yol daha makul olacaktır. Siz kendinize aldatmayı yakıştırmayın ve yabancı gözlere bakarken utanç yaşamayın. 

  Aldatmak sonuçları itibari ile hem düzeni bozar hem de harcanan emekleri bir çırpıda silmeye yeter. Çocuk varsa ve ayrılıkla sonuçlanan bir elilik olursa onların geleceği de olumsuz etkilenir. Topluma ve ailesine faydalı bireyler yetiştirmek gerekirken kopuk aile bağı ile yanlışa sürüklenmeye meyilli çocuklara sahip oluruz. Her anlamda travma yaratan aldatma ile yaşanacak olumsuzluklar unutulmamalıdır. Herkes kendini yetiştirmeli ve arzularını dizginlemeyi öğrenmelidir. Bencil istekler ve davranışlar yüzünden kimseye kahır çektirilmemelidir. 

  CİSED (Cinsel Sağlık ENstitüsü Derneği) tarafından yapılan araştırmaya göre  10 farklı aldatma türü varmış. Türkiye'de erkelerin yaklaşık %58'i, kadınların ise yaklaşık %40'ı evliliği boyunca en az bir kere aldatıyormuş. 10 farklı aldatma türünün neler olduğunu yazmak istemiyorum. Sadece herkes kendine yakışanı yapar diyorum. Hiçbir anlamda aldatmayan ve aldanmayan bir toplum olamak üzere.

Bu konu ile alakalı kendime ait sözümdür.

aldatmak-en-itici-yanlıştır

Aldatmak Nedir? İnsan Neden Aldatır? Aldatmak Nedir? İnsan Neden Aldatır? Reviewed by Unknown on 12:35 Rating: 5

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Öyle ya da böyle olan çocuklara oluyor maalesef..

      Sil
  2. Kesinlikle olan çocuklara oluyor ve yarım büyüyorlar.Çok çok iyi bilirim.
    Blogunuzu takibe aldım.
    Banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Evet en fazla ortada çocuklar kalıyor. Ya annesiz ya babasız büyüyorlar. Blogunuzu izledim. Takiptesiniz artık. Bloguma da beklerim.

    YanıtlaSil
  4. Dediğiniz gibi herkes kendine yakışanı yapar. Takipteyim :))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.